Over Woof Playtime

In 2013 kwam Cara in ons leven: een jonge Nova Scotia Duck Tolling Retriever met veel energie. Als wij naar bed wilden was zij nog niet moe. Het spelen van spellen bleek daarvoor een oplossing. Cara pikte het puzzelen snel op en werd een uitstekende pietje-precies puzzelaar. Zelfgemaakte puzzels met huis-, tuin- en keukenmateriaal werden aangevuld met spellen uit de dierenwinkel. Een wereld ging voor ons open. Al snel stond Cara elke avond klaar om een spelletje te doen. Als ze te lang moest wachten ‘wees’ ze de spellen in de spellenkast wel even aan.

In 2017 ontstond het idee voor een hondenspellenuitleen. Er waren vast meer honden als Cara en het zou goed voelen om de eigenaren van deze honden te helpen bij het aanbieden van spellen aan hun hond. Hond blij en baasje blij, dat was – en is nog steeds – de motivatie voor dit bedrijf. Het idee moest even rijpen, en in 2018 ontstond de naam, werden er spellen aangeschaft en begon het uitlenen. In 2019 werd Woof Playtime officieel een bedrijf.

Kynologische verenigingen en hondenscholen kunnen ruillocatie voor Woof Playtime worden. Zo bieden zij hun klanten naast de reguliere lessen ook de mogelijkheid om gemakkelijk hondenspellen te huren. Woof Playtime komt dan om de 3 weken langs bij de vereniging/hondenschool met een selectie aan spellen. Daarnaast heeft Woof Playtime een uitgebreid assortiment aan buitenspellen. Deze kunnen als Puzzelplein aangeboden worden op evenementen.

Marjo is kynologisch instructeur (2018: DogVision), begeleider Hondendenksport (2018: Woof@Work) en begeleider Hersenwerk voor Honden (2019: Hersenwerk voor honden).