Welkom bij Woof Playtime

‘Leuk’ denk je, ‘spelletjes spelen met je hond’. Op de hondenschool zeggen ze dat het goed is voor de band tussen hond en baas en je hond wordt er lekker moe van. Dus je gaat naar de dierenwinkel en koopt een spel dat er leuk uit ziet. Na een paar keer spelen blijkt je hond opgewonden tegen het spel te gaan blaffen en mept de onderdelen door de kamer.

Dan maar een ander spel gekocht. Helaas, daar is je hond na een week in 2 seconden mee klaar. Voor je het weet heb je een hele verzameling met spellen in je kast. Woof Playtime hondenspellenuitleen is hiervoor een oplossing. Vergelijk het met een bibliotheek: in plaats van een boek leen je een spel om thuis met je hond mee te spelen. Zo kun je uitproberen welk spel bij jou en je hond past. Daarnaast kan Woof Playtime je adviseren over het spelen van spellen en het vinden van een geschikt spel. 

Waarom een spel spelen met je hond?

Honden zijn oorspronkelijk gefokt voor een doel, bv de schapen hoeden, het erf bewaken, ongedierte bestrijden, geschoten wild ophalen. Tegenwoordig worden maar heel weinig honden ‘aan het werk’ gezet. Door lange wandelingen te maken wordt je hond wel fysiek uitgedaagd, maar hoe zit het met mentale uitdaging? Wat moet de hedendaagse hond eigenlijk nog uit- of bedenken? Zijn voer wordt op tijd voor hem neergezet, hij heeft een lekker warme mand, water staat altijd klaar… Verveling ligt op de loer. En met verveling kunnen vervelende gedragingen om de hoek komen kijken, zoals staartjagen, pootje likken of het bankstel slopen.

Eén manier om verveling tegen te gaan is een spel spelen met je hond. In een spel zit een voertje verstopt en je hond moet bedenken hoe hij bij dat voertje komt. Door het spelen van een spel met je hond wordt je hond gestimuleerd om zelf na te denken: zijn intellect en creativiteit worden uitgedaagd. Als hij succes heeft vergroot dat zijn zelfvertrouwen. Ook helpt het spelen van spellen puberende honden te leren focussen.

Spellen kunnen ook afleiding geven in spannende situaties, maar dat werkt alleen als je hond het spel al goed kent en niet té bang is. En spellen spelen is een uitkomst bij honden die fysiek beperkt zijn en daardoor niet vermoeid raken door een flinke wandeling. Een uitkomst voor oudere en/of geblesseerde honden..