Cursus Puzzelen met je hond

Tijdens deze cursus leer je hoe je samen met je hond een spel speelt. Je leert wat je nodig hebt om verantwoord met je hond te puzzelen. Je leert te kijken naar je hond: hoe puzzelt je hond, wat vindt je hond leuk, hoe geeft hij aan dat de puzzel te moeilijk is of dat hij moe is.
Je leert je hond diverse technieken aan die veel voorkomen bij het puzzelen, zoals afrollen, trekken, opwippen, tillen, schuiven en draaien. En natuurlijk spelen we ook gewoon lekker!

Deze cursus bestaat uit 3 lessen van 45 minuten. In de eerste les wordt de basis van het spelen van een spel behandeld. In de tweede les nemen we door hoe je een moeilijker spel aan je hond aanbiedt en wat de valkuilen daarbij zijn. In de derde les ga je zelf aan de slag met een voor je hond onbekend spel.
Deze cursus wordt in groepsverband (minimaal 2 en maximaal 4 baas-hondcombinaties) aangeboden.

Wil je samen met vriend(in)/buur/collega of familie deze cursus volgen? Neem dan contact op met info@woofplaytime.nl om hier een afspraak voor te maken.

Woof Playtime zet diverse losse modules in voor het oefenen van technieken die noodzakelijk zijn om spellen op te lossen. In elke module hoeft maar één techniek uitgevoerd te worden om bij het voertje te kunnen komen. Je hond wordt daardoor niet afgeleid en kan zodoende de techniek goed oefenen. Als de techniek later in een spel met een andere techniek gecombineerd wordt dan weet je hond wat hij moet doen om het spel te kunnen oplossen.