Geplaatst op Geef een reactie

Ook in de winter lekker actief met je hond: volg een workshop Hersenwerk!

In de winter wordt er vaak minder lang gewandeld met de hond en hebben veel kynologenclubs een winterstop. Hersenwerk aanbieden is dan een leuke manier om toch actief met je hond te zijn. Je kan het namelijk lekker binnen doen! Op vrijdag 13 december biedt Woof Playtime van 19 tot 20 uur een workshop Hersenwerk met Spellen aan. En op vrijdag 14 februari wordt van 10 tot 11 uur een workshop Hersenwerk aangeboden. Beide workshops vinden plaats op een binnenlocatie.

Een workshop Hersenwerk door Woof Playtime wordt gegeven volgens de visie van Hersenwerk voor Honden. Hersenwerk is zoeken naar iets lekkers of leuks in allerlei materialen. Bij Hersenwerk worden alle zintuigen gestimuleerd, honden vinden het leuk om te doen, het ontspant en tegelijkertijd stimuleert het mentaal. Omdat je samen met je hond hersenwerkt is het goed voor de band met je hond.

Tijdens onze workshops leer je wanneer je Hersenwerk kan toepassen en wat je ervoor nodig hebt. Je leert hoe je een spel aanbiedt en hoe een stappenplan eruit ziet. Je ontdekt de speelstijl van je hond en zijn voorkeur wat materiaal betreft. Je leert de signalen van vermoeidheid en frustratie herkennen. Na deze workshop heb je inzicht en ideeën om thuis verder te gaan met Hersenwerk.

Voor de workshop in december worden zo veel mogelijk spellen ingezet. Je oefent daarbij technieken die veel voorkomen bij denkspellen voor honden zoals laatje trekken, blokje optillen en flesje draaien. Voor de workshop in februari worden allerlei huis-, tuin- en keukenmaterialen zoals een vaatdoek en een eierdoos gebruikt.

De workshops duren een uur en worden gegeven in de binnenlocatie van WoofExperience hondenschool, ambachtsweg 4S te Utrecht. Kosten € 29. Minimum leeftijd hond: 6 maanden. Inschrijven voor de workshop in december kan met deze link. Inschrijven voor de workshop in februari met deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *